Primăvara începe cu tine, Winter Triathlon!

Pe 28 februarie, în ultima zi de iarnă, dar cu adevărate valențe de primăvară, s-a desfășurat primul triathlon al anului: Winter Triathlon.

triathlon-1

Competiția organizată de Smart Atletic a dat startul sezonului de competiții și a făcut-o într-un mod, foarte, foarte frumos. Recunosc, este foarte important că vremea a ținut cu noi (aprox. 15 grade C la start), probabil totul ar fi fost mai “gri” dacă afară erau -5 grade și zăpadă.

A fost al doilea triathlon din viața mea, după cel din toamnă de la Mamaia. Concursul a avut o singură categorie de triathlon: 5,5 km alergare + 12 km bicicletă + 500 metri înot.

Winter Triathlon 2015 (20)

N-o să vă plictisesc cu prea multe detalii. Vă spun doar că mi-au tremurat picioarele înainte de start. Nu știu de ce, dar m-au cuprins niște emoții cu care nu mă mai întâlnisem înaintea unei competiții. Am luat startul în ultima grupă (de la 12:30). Timp de câteva zeci de secunde, cât am așteptat în “țarc” să se dea startul, eram ca un leu în cușcă. De emoții. Că nu-s mare leu pe traseu :)

Alergarea

Alergarea pe teren accidentat a mers surprinzător de bine, deși iarăși m-am încăpățânat să alerg cu Nike Lunarglide 6 Flash (rezistenți la apă, dar făcuți pentru șosea). Aveam și Salomon Speedcross 3 la mine, dar cumva nu am încredere să concurez în ei. Am pornit pe la jumătatea plutonului la alergare, iar pe durata probei am depășit mulți concurenți. Antrenamentele intense din ultima vreme m-au ajutat să-mi pot doza foarte bine efortul, iar intensitatea să crească din ce în ce mai mult.

Winter Triathlon 2015 (1)

Sunt mulțumit de cum am alergat. Sunt fericit că n-am căzut prin nămol, deși au fost câteva ocazii. Și că am ținut un ritm foarte ridicat pentru condițiile date. Faptul că pot să depășesc mă motivează enorm.

Winter Triathlon 2015 (11)

Timp alergare (5,5 km) – 29:01 minute

Bicicleta

Bicicleta… a fost o poveste interesantă. Am concurat pe un DHS-ul amicului Vincențiu (aflat la primul triathlon, dar care a scos un rezultat grozav), un monstru de vreo 16 kg căruia nu îi funcționa frâna spate. Venisem bine încâlzit de la alergare și am putut să mențin un ritm foarte ridicat la pedalare. La fel ca la alergare, am depășit mulți concurenți. Nu am fost depășit de nimeni. Am ieșit mulțumit din cursă, însă mi s-a pus un cârcel nenorocit fix înainte de tranziția bicicletă – înot. Am strâns din dinți, am întins gamba și am luat-o mai departe.

Winter Triathlon 2015 (5)

Timp bicicletă (12 km) – 30:15 minute

Înotul

Înotul, problema vieții mele. Am înotat la fel de prost ca la Mamaia. Pentru că, surpriză, nu am mai înotat nici măcar o dată între cele două concursuri. Și au trecut vreo șase luni între ele :)) Dar ușurel, ca un răhățel plutitor, am reușit să termin cei 500 metri. Ieșitul din bazin era singurul meu scop.

triathlon-2

Evident că nu am reușit să mă cațăr afară din bazin, așa ca a trebuit să străbat câteva culoare ca să ajung la scară. Penibil cu caps lock. Dar trebuia să ies din apa ca să trec linia de finish, așa că n-am avut de ales. Altfel, probabil aș fi rămas înca o oră în apă, grohăind ca un hipopotam pe moarte. :D

Timp înot (500 metri) – 29:04 minute

Concluzii

Timpul meu total Winter Triathlon – 1:28:17.9.

Winter Triathlon un eveniment perfect organizat de Smart Atletic. Organizare impecabilă, participanți de calitate.

Eu sunt mulțumit de alergare (se vede un progres considerabil de când am început să alerg minim 150 km pe lună). Cu bicicleta sunt OK, mai bine de atât nu cred că se putea scoate în condițiile date. La înot evident că-s nemulțumit, dar trebuie să-mi accept nivelul. I suck. Dacă m-aș apuca de niște cursuri de înot, probabil aș reuși să reduc timpul la 500 metri înot cu minim 10 minute.

Clasament triathlon open masculin: 187 / 221. Penibil, cum spuneam.
Dacă aș reuși să câștig 10 minute la înot, aș fi fost undeva în jurul locului 135, ceea ce ar fi fost onorabil.

Bloggărimea la sport: Pandutzu a fost și el, ocazie cu care a terminat primul triathlon. Felicitări, bărbosule! Timpul lui a fost de 1:31:40.4, iar Sorin Chineață a participat la duathlon (după ce a câștigat un concurs pe care l-am făcut pe 321sport cu sprijinul Carrefour).

Comments

comments

6 comments to Primăvara începe cu tine, Winter Triathlon!

 • Dragos Ciobanu  says:

  Nu esti singurul care nu a reusit sa iasa din bazin :)) ...

  ReplyReply
 • Radu  says:

  @Dragos Ciobanu: Ce bine ca n-am fost singurul :)) S-ar putea face un colaj “Triathlon swim fail”, iar noi am fi actorii principali :))

  ReplyReply
 • pandutzu  says:

  nu m-ai vazut pe mine cum am iesit din bazi cu carcei la ambele picioare :)) noroc ca am putut sa merg cat de cat, caci altfel eram in stare sa merg taras pe burta pana la finish =))

  Nu stiu exact cat de important e pana la urma rezultatul final Eu zic ca e mai important faptul ca ai reusit sa duci pana la capat inca un triatlon.

  Cred ca mai degraba ar trebui sa ne facem mai mult timp pentru antrenamente specifice de triatlon si abia atunci sa ne facem probleme legate de timp.

  Hai sa ne vedem cu bine la urmatoarea competitie! #spunenuaccidentarilor

  ReplyReply
 • Radu  says:

  @pandutzu: Dupa inot am fost ok, insa dupa bicicleta m-a pocnit DITAI carcelul.. topaiam ca un iepure beat.
  E frumos sentimentul de a termina un triathlon in picioare. Si cred ca esti tare mandru de medalie, imi aduc aminte cat de fericit am fost si eu prima oara la Mamaia.
  Hai sa dam niste bazine, naiba, poate ma pun si eu serios pe inotat :D

  ReplyReply
 • […] vreau sa inchei articolul inainte de a-i felicita pe Radu si Pandutzu pentru faptul ca au incheiat cursa de triatlon. Lui Radu trebuie sa ii multumesc […]

 • […] de duathlon si sper sa-l vad curand si la un triatlon. Felicitari si pentru colegul de generatie Radu, care a terminat cu 3 minute si 23 secunde mai repede ca mine cel de-al doilea sau […]

Leave a reply


3 + 9 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>