Am lansat 321sport, primul serial de video review-uri de sport. Hai să fie bine!

De vreo 2-3 ani, înainte să-mi cumpăr echipament pentru sport, caut review-uri ale produselor pe net. Așa l-am găsit pe un tip care-și spune Ginger Runner și care oferă opinii pertinente despre echipamentul sportiv.

Treaba mișto este că omul testează serios produsele înainte de a vorbi despre ele. Așa că vine cu opinii pertinente. Spune lucruri bune, dar spune și lucruri rele despre fiecare produs în parte.

Mai jos este un exemplu: Salomon Speedcross 3.

Problema e că-n România nu există așa ceva. Așa că m-am decis să încep un video blog cu review-uri despre produse sportive.

Motivațiile care m-au determinat să fac asta:

  • fac sport și vreau să împărtășesc părerile mele cu alți sportivi amatori
  • sunt amator și voi rămâne amator. Dar amatorii sunt cei mai mulți :)
  • aș vrea ca oamenii să se informeze înainte să cumpere
  • aș vrea ca oamenii să folosească echipament adecvat pentru a evita accidentările (am văzut o mulțime de oameni care aleargă în pantofi de fotbal, spre exemplu)
  • vreau să creez o comunitate în care să existe dezbateri, să apară mai mulți oameni care să facă asta
  • la final, sportivii amatori să aibă la dispoziție 3-4 clipuri făcute de români din care să culeagă informații

Multe din ideile de mai sus sunt împrumutate de la Ethan, The Ginger Runner. Iata și motivațiile lui.

Problema e că majoritatea review-urilor din România nu au credibilitate. Pentru că se “testează” produse sigilate. Creatorii vorbesc doar despre specificații, nu despre performanțe. “E super, merge extraordinar” – sunt fraze mult prea des întâlnite. Sunt foarte puțini creatori de content care fac treabă serioasă.

Spre exemplu Nwradu, care face chestii de genul acesta. Habar nu am cu ce se mănâncă un adaptor wireless, dar dacă îmi voi cumpăra unul, cu siguranță pe el o să-l citesc.

Sau Zoso, care vorbește onest despre iPhone 6. Fără să-l ridice în slăvi. Câteva poze, un video review și gata. Vorbim despre un telefon pe care toată lumea îl cunoaște, dar cititorii blogului vor părerea ownerului, nimic mai mult. Specificații se găsesc pe Gsmarena sau orice alt site de profil.

321sport

Așa că m-am hotărat să încep o treabă numită 321sport. M-a ajutat un prieten bun, Laurențiu Matache, să filmez primele 3 clipuri. Două dintre ele le-am urcat deja pe canalul de Youtube.

Voi vorbi despre alergare, ciclism și tenis. Pentru că acestea sunt sporturile pe care le fac. Ca să nu vorbesc din povești :)

321sport

Sunt editate cu Youtube editor. M-am chinuit mult cu ele, poate prea mult. Dar e un început. De azi, există video review-uri pe zona de sport în România. La anul, pe vremea acesta, mi-aș dori să fim cât mai mulți. Așa că vă prezint…

Nike Lunarglide 5 – alergare

Babolat Drive 3 All Court – tenis

Aștept criticile voastre. Și să-mi spuneți ce ați vrea să vedeți la test.

Subscribe pe Youtube aici.

Like pe Facebook aici.

Mulțam.

Comments

comments

Leave a reply


+ 5 = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>