Unde nu-i cap, vai de picioare! Particip la semi-maraton pe 5 octombrie

Unde nu-i cap pentru antrenamente corecte (efectuate la o greutate acceptabilă), meniscul suferă. Și implicit ajungem la “vai de picioare”. Dacă pe 1 mai nu eram în stare să alerg 2-3 km sau să pedalez mai mult de jumătate de oră, pregătirea făcută în perioada mai-septembrie a început să se vadă.

De atunci am participat la “Cu bicicleta la mare”, “Cu bicicleta la munte”, “Road Grand Prix București”, “Triathlon Challenge Mamaia” și “4 Pedale”. În plus, sutele de ore de antrenamente m-au ajutat să-mi întăresc musculatura, iar problemele de la genunchi s-au atenuat.

Dacă m-ați fi întrebat la începutul lunii mai ce voi face pe 5 octombrie, probabil aș fi spus că voi fi pe undeva la o bere. Și că aș fi avut probleme cu legatul șireturilor (din cauza burții).

Semi-maratonul de la București era o destinație atât de îndepărtată încât nici nu îndrăzneam să sper, deși am scris în februarie că aș vrea să bifez asta în 2014.

Dar când tragi suficient de tare, uneori îți poți îndeplini visele. Asta dacă te ajută organismul. Așa că pe 5 octombrie voi participa la semi-maratonul de la București.

Așa că da, pe 5 octombrie particip la semi-maratonul (21 km) din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon!!!

20140922_204719

Pregătirea pentru 21 km

Ideal ar fi fost să urmez un program de antrenamente foarte serios, dedicat exclusiv alergării, însă suprapunerea de competiții m-a obligat să mă antrenez pe mai multe planuri. Oricum la nivelul acesta, de amatori, orice antrenament fizic este util pentru atingerea obiectivelor.

Ciclism de șosea, înot, alergare, tenis, puțină pregătire pentru MTB au fost ariile acoperite în antrenamente.

Scaunul de birou, cel mai bun prieten

Statul pe scaun, zi de zi, timp de 8-9-10 ore… este cel mai rău lucru pentru generația noastră. Iar când se termină programul, numai de sport nu avem chef. Dar am avut bucuria să descopăr un program foarte frumos organizat de Raiffeisen pentru angajații companiei: Primul maraton. Acesta presupune un program de 4 luni premergător unui maraton, timp în care angajații au ocazia să învețe de la adevărați campioni (Gabriel și Oana Solomon, Marian Chiriac, toți sportivi cu o experiență extraordinară).

Și totul pleacă din vârf, de la Steven van Groningen, președintele Raiffeisen. Care nu doar că încurajează astfel de programe printr-o platformă puternică de sport (printre care se numără I’Velo – serviciul de închiriat biciclete, sponsorizarea Maratonului de la București – denumit astfel Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon), ci este și el un adevărat sportiv: atât el cât și soția au participat la Jocurile Olimpice din 1984. Mai e ceva de spus?

Săptămâna trecută am avut plăcerea să mă antrenez în cadrul programului Primul maraton, iar sfaturile primite în special de la Oana Solomon au fost foarte utile. Nu de alta, dar când primești sfaturi de la adevărați campioni… parcă ți-e și rușine să nu tragi până la ultima picătură de energie. Nu în ultimul rând, mulțumesc pentru invitația la semi-maraton!

Dăescu Borțun Olteanu, agenția cu 6 oameni care iau startul la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Bucuria e molipsitoare, iar biroul agenției Dăescu Borțun Olteanu a intrat în febra concursului de pe 5 octombrie. Nu doar că ne-am înscris 6 oameni în competiție (Roxana Firoiu și Radu Restivan la semi-maraton, Andreea Albuț, Maria Constantin, Grațiela Brâncuși și Ioan Dăescu la ștafetă), ci am făcut un program de pregătire de care ne ținem cu sfințenie.

daescu-bortun-olteanu-running-club

Nu om fi cei mai buni alergători din lume, dar faptul că ieșim și ne antrenăm împreună este cel mai puternic team building care poate exista într-o firmă. “Dă-i mai cu spor, că atunci când scrii prezentări ești cel mai iute, iar acum te faci că nu mai poți”, să zicem că e o frază care se aude frecvent.

În plus, chiar la intrarea în agenție șade frumos programul nostru de antrenament. Și da, e tare mișto să lucrezi într-un loc în care se încurajează spiritul de echipă prin fapte, nu doar prin poze pe facebook. Vamos!

program-antrenament-daescu-bortun-olteanu

Echipamentul

Voi folosi niște pantofi de alergare cu talpă mai groasă, pentru o amortizare cât mai bună. Momentan folosesc Puma Faas 500 v2, dar talpa este destul de subțire și resimt niște dureri la alergare. Ei sunt niște pantofi senzaționali, dar i-aș recomanda mai degrabă persoanelor care nu au sărit calul cu kilogramele :)

În ceea ce privește îmbrăcămintea, aș vrea să-mi iau niște pantaloni ceva mai aerodinamici. Nu de alta, dar cei de la Puma din poza de mai sus sunt foarte buni (au o parte interioară pentru compresie, dar la exterior sunt foarte largi), însă aș vrea ceva mai “aerodinamic”.

Cât despre tricou, adidas asigură echipamentul și abia aștept să văd marea albastră de alergători.

Created by MDKGraphicsEngine - Licensed to Adidas Production (6 licenses)Îi salut pe Alin PandaruSorin Chineață și Carmen Albișteanu (+ Costi. Frate, devalizăm un Lidl după, da?) alți bloggeri care vor lua startul în competiție.

 

 

Comments

comments

4 comments to Unde nu-i cap, vai de picioare! Particip la semi-maraton pe 5 octombrie

 • Pandutzu  says:

  Si bloggeri participanti va saluta si va felicita pentru initiativa.

  Uitandu-ma un pic pe programul vostru, cred ca e un pic cam mult sa alergati aia 15 km cu 2 zile inainte de concurs. Nu cred ca o sa aveti timp de recuperare… Eu o s-o iau mai usor saptamana viitoare, dar poate vin la un antrenament cu voi intr-o zi :D

  ReplyReply
 • Radu  says:

  Sunt calcule pe hartie, alergam cat de mult putem :p

  ReplyReply
 • Emilian  says:

  Mult succes şi ne vedem pe traseu :)

  ReplyReply
 • Radu  says:

  @Emilian: La fel si tie, maestre! Ne vedem pe traseu :)

  ReplyReply

Leave a reply


4 + = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>