Prea mult soare, insolație? Când pleci cu trofeul acasă, nici nu mai contează. Am câștigat #bloggersopen14

Știu că m-am tot plâns de problemele cu genunchii în ultima perioadă. Dar a trebuit să stau departe de terenul de tenis pentru mult timp, prea mult timp.

Prin mai am început antrenamentele serioase și când spun asta mă refer la zeci de ore de cycling la WorldClass pentru întărirea musculaturii de la picioare. Rezultatele s-au văzut destul de repede, adică am slăbit aproximativ 10 kg și am început să mă mișc mai bine.

Dar tot nu eram pregătit pentru un turneu de tenis când am primit invitația la #bloggersopen14 de la Andra și Toma. Până la urmă, ce s-ar fi putut întâmpla? Pierdeam în primele meciuri și plecam acasă.

Sâmbătă

Am aflat că fac parte dintr-o grupă de șase jucători, alături de Auraș Mihai, Vlad Ilaș, Alex Ciucă, Ștefan Stroe și Sorin Chineață (rog să mă trageți de mânecă după ce scrieți ca să adaug linkurile la articole. momentan am pus către blogul fiecăruia). Adică 5 meciuri de câte un set, destul de mult după o pauză lungă.

bloggers-open-14- (19)

Am pierdut la Ștefan Stroe, care lovește năprasnic mingea, iar în zilele bune poate aș fi reușit să returnez mai mult. N-a fost cazul. M-a bătut cu 6-3 și am avut ceva emoții pentru calificarea în sferturi, dar în cele din urmă am reușit s-o obțin.

Duminică

Febră musculară ca pe vremuri, după un weekend cu 4-5 meciuri lungi. Nu-mi mai simțeam spatele și mâinile de dimineață. Am picat cu Bobby Voicu, care s-a dovedit un adversar cel puțin periculos.

A urmat în semifinale colegul de la Dăescu Borțun Olteanu, Ioan. Și mi-a fost teamă. Nu de alta, dar acum vreo două săptămâni îi povesteam ce backhand perfect are, doar că-l exersează prea puțin. Vă spun, dă backhandul cu o mână atât de frumos încât îmi vine să nu-l mai returnez, doar să nu stric lovitura. În fine, am reușit să rămân concentrat și am reușit, cu un joc oribil, să îl înving. Încă aștept să-mi bage racheta pe gât la birou zilele următoare.

bloggers-open-14- (9)

Tudor a fost un spectator de mare clasă, venit să-și încurajeze frații, dar și angajații.

bloggers-open-14- (7)

În finală l-am întâlnit pe Vlad Eftenie, despre care nu știam absolut nimic. Aflasem doar că a jucat în meciul demonstrativ de sâmbătă. Este un tip impecabil pe teren, are un backhand cu două mâini aproape perfect, dă tare și pune bine mingea în teren. Primul set am reușit să-l câștig destul de ușor, însă în al doilea au fost câteva puncte în care singurul lucru pe care am putut să-l fac a fost să ridic mâinile în sus și să-l aplaud pentru loviturile reușite. Pentru că asta merita: admirația tuturor. Dar a avut puțin ghinion, eu am profitat și am făcut break-ul la 3-3. Am servit pentru 5-3 și am mai reușit un break la final.

Turneu încheiat în picioare, 6-2 / 6-3 în finală. Am câștigat #bloggersopen14.

bloggers-open-14- (23)

Rezultate

Grupe:
Radu Restivan – Sorin Chineață 6-2
Radu Restivan – Vlad Ilaș 6-0
Radu Restivan – Auraș Mihai Geambașu 6-0
Radu Restivan – Ștefan Stroe 3-6
Radu Restivan – Alex Ciucă 6-0

Sferturi:
Bobby Voicu – Radu Restivan 2-6, 1-6

Semifinale:
Ioan Dăescu – Radu Restivan 1-6, 2-6

Finală:
Vlad Eftenie – Radu Restivan 2-6, 3-6

Cu ce am rămas

Cea mai mare bucurie este că am putut să joc tenis la un nivel decent. Am fost departe de forma de prin 2011-2012, m-am mișcat greoi pe teren, mingea sărea ca din tigaie, dar n-am avut dureri. Am putut să mă joc cât am vrut. Vreo 11 ore de tenis în 2 zile. Insolație? Sigur că da. Luni n-am fost om. Azi, marți, abia îmi revin.

Dar pot juca. Sunt pe drumul cel bun. Sper să nu mă mai lase genunchii și să progresez constant, poate în câteva luni să reușesc să ajung la nivelul anilor trecuți. Să mă întind fără frică după fiecare minge, să alerg cât mă țin picioarele și să fac meciuri pe care să le povestesc nepoților.

Turneul fetelor a fost câștigat de Alexandra Blaș, care dă al naibii de bine în minge. Am jucat puțin sâmbătă seara și s-au văzut anii de tenis din tinerețe. Am dat un pic și cu Pricopie, care are tot timpul din lume să se familiarizeze cu tenisul.

Amândoi am câștigat câte un Samsung Galaxy K Zoom. Partener: Orange.

Iar la final, cum să nu bem din trofeele învingătorilor? Sau să le ciocnim, măcar…

bloggers-open-14- (30)

Fotografii: Zdeto

Comments

comments

5 comments to Prea mult soare, insolație? Când pleci cu trofeul acasă, nici nu mai contează. Am câștigat #bloggersopen14

 • axelandra  says:

  ai de revendicat cel putin o bere dupa ‘dă al naibii de bine în minge’. :)))

  ReplyReply
 • […] testing de-a lungul celor doua zile, alte doua ne-au fost oferite ca premii, noua, campionilor: radu restivan si a voastra, […]

 • […] Cum campionatul a fost împărţit pe două categorii: feminin şi masculin, am putut urmări ambele finale. La fete atmosfera a fost una super prietenoasă, în timp ce tensiunea era simţită în jurul terenului pe care se disputa finala masculină. Eu fost două meciuri pe care a meritat să le văd, meciuri disputate între Andra Nicula şi Alexandra Blaş, Vlad Eftenie şi Radu Restivan. […]

 • Alte statistici de la Bloggers Open 2014  says:

  […] turneului: Radu Restivan (legenda spune ca, odata, am fost aproape de 5-1, dar am luat bataie cu 6-0) si Alexandra […]

 • Roger Federer  says:

  Roger that.

  ReplyReply

Leave a reply


4 + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>