fotografii-prineamt-354

#priNeamt – Steaua 3-2. Bloggerii au bătut în prelungiri!

#priNeamt 2013

Și-am pornit ultimii din București, pe la șase seara. Niciodată nu pleci spre meci obosit, dar n-am avut de ales. Suntem o echipă mică și nu ne câștigăm existența din fotbal, așa că pe timpul zilei trebuie să muncim. Motiv pentru care am mers spre Piatra Neamț pe timp de noapte.

Drumul de la București la Piatra Neamț e lung, dar asta a fost bine pentru noi. Am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine între noi și să ne pregătim pentru un weekend de luptă.

Echipa noastră a fost: Carmen Albișteanu, Costi Curchi, Ovidiu Eftimie și Radu Restivan.

fotografii-prineamt-10

Pe la 23:30 am ajuns la Piatra Neamț, am admirat cazarea de la Central Plaza Hotel, iar echipa s-a scindat. Jucătorii serioși, Carmen și Costi, au mers la somn, iar rebelii lotului au păcălit vigilența antrenorilor și au ieșit din camere cu un scop clar: să bea o bere! Nu prea le-a ieșit, eșuând pe ritmuri de jaga-jaga în birtul de la hotel, așa că au traversat strada sperând să găsească un club cu mult alcool, jocuri de noroc și droguri, ca orice fotbaliști care se respectă. Nu prea le-a ieșit, așa că au băut o bere rece și au pus cruce serii.

Sâmbătă la prima oră, trezirea. Fix ca-n cantonament. Mic dejun pe fast-forward, duș cu apă rece pentru înviorare și hop în mașină. Echipa noastră primește numele #cufararii în provocarea lansată de Autoboca. Singurul nostru scop: să câștigăm!

Prima oprire ne-a lucrat partea tehnică, la Meșterul Popular din comuna Bălțătești, unde am antrenat capitolul finețe în joc. Ca să faci treabă frumoasă, trebuie să ai grijă la detalii, iar despre jocul tău se va vorbi și peste sute de ani, la fel ca despre arta populară.

A urmat antrenamentul fizic la Cetatea Neamțului. Băi, dar ce priveliște frumoasă, mai mare dragul să te “joci” pe acolo. Dacă ajungeți vreodată prin județ, nu ratați acest loc. E musai să îl vedeți, chiar nu înțeleg de ce eram doar noi pe acolo. Sper că vara sunt mult mai mulți turiști.

fotografii-prineamt-105

Pe seară ne așteapta meciul cu Steaua, așa că ne-am relaxat puțin înainte de martea partidă. Am făcut o plimbare cu tot lotul la Casa Memorială a lui Ion Creangă, apoi am mers la masă. Ca niște soldați pregătiți de luptă, am mâncat până la ultima firimitură tot ce ne-a pus în farfurie hangița de la Hanul Ancuței.

Stop

Parcă stă timpul în loc când vezi niște copiii minunați de la Muzeul Nicolai Popa de la Târpești. Câtă energie, câte culoare și cât frumos. De vizitat obligatoriu dacă sunteți în zonă.

fotografii-prineamt-271

#priNeamt – Steaua, stadion Ceahlăul

18.000 de locuri, majoritatea goale, dar ce contează când joci acasă în fața campioanei. O arena cochetă, inaugurată în anii ’30, dar renovată în 2007. E frig de-ți cad dinții pe stadion, dar câteva mii de fani au venit să ne susțină. Între ei, un grup mare de bloggeri pregătiți să cânte pentru echipa favorită.

Știți cum e când mii de oameni te încurajează spre victorie? Eu habar n-am. Dar cred că e un sentiment frumos. Așa că am strigat pentru echipa locală ca și cum m-aș fi născut la Piatra Neamț. E un oraș prea frumos ca să nu susții echipa locală.

Meciul s-a terminat 0-2, dar noi am câștigat. Echipa #priNeamt a câștigat cu 3-2 după un meci incredibil.

fotografii-prineamt-354

Apropo, așa voiam să încep articolul.

Știți genul de oraș prin care-ți vine să te plimbi de drag? Chiar dacă afară-s -5 grade, tot îți vine un zâmbet tâmp pe față când vezi oamenii relaxați și cu chef de viață.

Știți genul de oraș fără gunoi pe stradă? De ai impresia că a plouat trei luni încontinuu și a curățat tot.

Știți genul de oraș care miroase a nou, deși e vechi? E momentul inspiri și expiri  fix în centrul orașului și zici că e cel mai curat aer din lume.

Știți genul de oraș în care vezi pe geam muntele? Well…

Știți genul de om care se minunează la niște lucruri simple, cum sunt cele de mai sus? Pentru locuitorii din Piatra Neamț, toată treaba asta e normală. Pentru mine, nu prea.

Pentru că oriunde ai sta în România, o vizită scurtă la Piatra Neamț este aur curat.

fotografii-prineamt-28

Toma, Alex, ați făcut o treabă excelentă. De la primul detaliu până la ultimul și știu cât de multă muncă a implicat asta. Dragoș, am luat cu poftă din munca ta, ai tras niște cadre minunate. Felicitări tuturor, #priNeamt 2013 a ieșit excelent.

#priNeamt – editia a II-a – este un eveniment organizat de Eventur, în parteneriat cu Primăria Piatra NeamțConsiliul Județean NeamțCosmotePetromAutoBoca | Rent-a-carRexonaCentral Plaza HotelPerla Invest și cu sprijinul Hanul AncuțeiTequila Bowling ClubXdatasoft și Maia Outdoor.

priNeamt-CoverȘi aș vrea să închei cu poza asta.

1483486_10151836538160794_803201219_o

Comments

comments

Leave a reply


7 + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>