Dacă eu nu te atac, tu de ce mă ataci, câine maidanez?

Am avut câine, l-am iubit ca pe ochii din cap. Chiar dacă la un moment dat, furios fiind, m-a mușcat. Bine că era vaccinat și am rezolvat rapid.

Disclaimer: Îmi plac animalele, în special câinii. Mi se pare că-s foarte atașați de oameni. Dacă apuci să-i bagi puțin în seamă, îți vor fi loiali pe termen lung.

Niciodată în viața mea n-am agresat un câine. Sau orice tip de animal. Suferința lor nu mi-ar putea oferi nici un tip de satisfacție. Mi-e milă când văd animale lovite sau omorâte. Da’ asta-i viața, venim pe rând și plecăm la întâmplare – valabil și pentru oameni, dar și pentru animale.

De asemenea îmi place să merg cu bicicleta. Așa mă duc la muncă, așa îmi câștig eu pâinea. Am ales să mă deplasez pe două roți pentru că este mai rapid, mai eficient și mai ieftin. Și pentru că îmi place.

Nu e un mit: câinii atacă bicicliștii

Fac asta zi de zi, deci șansa să fiu atacat de câini este mare. Atât de mare încât cu greu trece o săptămână în care să nu sară câini spre mine, cu intenția clară de a mușca. Fie că ies dintr-o curte, fie că mă văd de la 100 metri, nu prea iartă. Cei mai nenoriciți sunt aia care ies dintre mașini sau de sub mașini, de-i observi doar când le simți respirația pe gambă.

N-ai ce să le ceri, sunt doar niște animale. Da’ când ajungi să tragi de ghidon când auzi un zgomot ciudat dintre tufișuri, seara, pe o străduță lăturalnică, e nasol. Nu-mi place să stau tot timpul în gardă, pregătit să mă feresc de câini. Sunt suficiente probleme pentru bicicliști în București.

Sursa: http://injuryinchicago.com/wp-content/uploads/2011/06/dog-bark11.jpg

Sursa: http://injuryinchicago.com/wp-content/uploads/2011/06/dog-bark11.jpg

Cum am scăpat fără să fiu mușcat

Legea junglei, cum s-ar zice. Fugi de ei, altceva n-ai ce face. Bagi pedală și speri să nu te prindă. Dar când sunt 7-8-10-15, greu să te mai strecori. Foarte greu. Oi fi un munte de om, dar tot m-am speriat când m-au atacat haite. Pentru că efectiv nu ai ce să le faci când ești singur.

Așa că am dezvoltat o mini tactică, dacă o pot numi așa. Când îi văd venind spre mine, opresc brusc bicicleta și atac. O ridic deasupra capului și fug spre ei. Mă duc ca și cum nu am nimic de pierdut. Până acum a funcționat, câinii s-au speriat sau cel puțin au dat înapoi.

Oamenii

Aștia sunt o problema mai mare pentru că teoretic au discernământ. Caz real: dintr-o curte a unei companii, seara, au sărit vreo 3-4 câini spre mine, care circulam pe stradă. Am aplicat tactica: stop, ridică bicicleta, fugi spre ei urlând. A ținut până când gardianul curții s-a trezit că agresez câinii.

Un om care nu realizează că niște câini pe care îi protejează pot răni un alt om este complet nebun. Da, omul acela trebuia bătut. Alături de câini.

Uitați-vă la acest clip, am trăit ceva asemănător. E groaznic. Ba mai bine, îi dau embed chiar aici.

Pe unde s-o luați

Până una alta, aruncați un ochi pe “harta maidanezilor din București”, via Auraș. Nu-mi place ideea exterminării în masă, da’ într-o zi nu o să mai țină șmecheria de a intimida câinii și mă vor mușca. În acel moment, singura dorință va fi exterminarea în masă.

E doar o chestiune de timp, important este câți copilași mor până atunci.

harta_maidanezi_bucuresti

Comments

comments

2 comments to Dacă eu nu te atac, tu de ce mă ataci, câine maidanez?

  • mosu  says:

    Cand am vazut filmuletu, mi s a ridicat paru pe spate.A avut noroc omu asta, daca nu veneau cei 2 “fermieri” era linsat pana la urma.Intrebare: daca era muscat…cine era de vina ? omu care mergea pe bicicleta nu ? ca doar nu caini care erau iesiti din curte. Si pt dumneavoastra domnule Radu, va recomand un baston telescopic, eu am unul, si cand ma duc intr o drumetie cu bicicleta, pe langa pompa, bastonu e al doilea lucru important din trusa mea.O zi minunata va doresc.

    ReplyReply
  • just me  says:

    sa il fereasca orice entitate pe acel care a putut sa faca aceasta fapta ….

    ReplyReply

Leave a reply


+ 6 = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>